Aardbeiensandwichcake

AardbeiensandwichcakeVoor 8 personen

Cake
• 200 gr fijne kristalsuiker
• 200 gr zachte boter
• 4 eieren, losgeklopt
• 200 gr zelfrijzend bakmeel
• 1 theelepel bakpoeder
• 2 eetlepel melk

Vulling
• 100 gr zachte boter
• 140 gr poedersuiker, gezeefd
• druppel vanille-extract (optioneel)
• 340 gr aardbeienjam
• poedersuiker, om te versieren

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190C. Vet twee 20cm cakevormen in met boter en bekleed met bakpapier.

Klop alle ingrediënten voor het beslag in een grote kom door elkaar. Verdeel het mengsel over de twee cakevormen. Strijk het oppervlak glad met een spatel of de achterkant van een lepel, en bak ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn en de cake terugveert wanneer ingedrukt. Zet op een rooster en laat volledig afkoelen.

Voor de vulling, roer de boter tot een gladde en romige massa. Voeg dan geleidelijk de poedersuiker toe. Klop het vanille-extract erdoor. Verdeel de crème au beurre over de bodem van een van de cakelagen en besmeer Bestrooi met poedersuiker.

Advertenties

getagged:,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: