Appelkruimelcake

AppelkruimelcakeVoor 10 personen

Ingrediënten
• 50 gr pecannoten
• 50 gr bloem
• 25 gr donker bruine basterdsuiker
• 25 gr boter, in blokjes gesneden
• 140 gr ongezouten boter, gesmolten
• 140 gr lichtbruine rietsuiker
• 2 grote eieren
• 225 gr zelfrijzend bakmeel
• 1 theelepel bakpoeder
• 1 theelepel kaneel
• 3 eetlepel melk
• 500 gr appels, in blokjes gesneden

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een 20 cm taartvorm met bakpapier en laat het bakpapier 2.5 cm boven de rand uitkomen.

Doe de pecannoten, bloem, bruine basterdsuiker en boter in een kom en meng tot een kruimelige structuur. Zet apart.

Klop de rietsuiker en gesmolten boter met een mixer schuimig en voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe. Meng vervolgens de bloem erdoor samen met het bakpoeder, de kaneel en de melk. Spatel de appels erdoor.

Schep het mengsel in de bakvorm, strooi de kruimellaag erover en bak in 70 minuten goudbruin en gaar. Laat 10 minuten in de taartvorm afkoelen en laat vervolgens volledig afkoelen op een rooster.

Advertenties

getagged:, ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: