Blueberry cake

Blueberry cakeVoor 8 personen

Ingrediënten
• gesmolten boter, voor invetten
• 150 gr boter, in blokjes
• 155 gr poedersuiker
• 2 eieren
• 265 gr zelfrijzend bakmeel
• 200 ml aardbeien yoghurt
• 150 gr blauwe bessen
• poedersuiker, voor garneren

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ° C. Bestrijk een 19cm vierkante cakevorm licht met gesmolten boter. Bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.

Gebruik een elektrische mixer om de boter en suiker te mengen tot romig en luchtig. Voeg de eieren toe, 1 per keer, meng elk ei goed door. Roer de helft van de bloem en yoghurt erdoor en laat volledig opnemen. Roer dan de rest van de bloem en yoghurt erdoor. Giet het mengsel in de cakevorm en strooi de bosbessen er gelijkmatig.

Bak in ongeveer 40 minuten gaar. Haal uit de oven en zet voor 10 minuten opzij om afkoelen. Haal de cake uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Bestuif met poedersuiker en snijd in plakken om te serveren.

Advertenties

getagged:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: