Choco-pinda cake

Choco pinda cakeVoor 10 personen

Ingrediënten
• 200 gr pure chocolade
• 150 gr boter + wat extra
• 350 gr bloem + wat extra
• 3 eieren
• 250 gr suiker
• 3 theelepels bakpoeder
• 100 ml melk
• 75 gr ongezouten pinda‘s
• 150 ml slagroom
• zout
• houten prikker

Bereiding
Breek de chocolade in stukken. Smelt de chocolade met 150 gr boter au bain-marie. Laat het geheel wat afkoelen. Vet een cakeblik (ca. 25 cm lang, ca. 1,8 l inhoud) in en bestuif hem met wat bloem.

Verwarm de oven voor op 175°C.  Klop de eieren en 150 gr suiker in 6-8 minuten samen tot een schuimig mengsel. Roer het chocolademengsel door het eimengsel. Meng de bloem met het bakpoeder en roer de bloem en de melk geleidelijk door het chocolade-eimengsel tot een beslag.

Vul het cakeblik met het beslag en strijk het beslag glad. Bak de cake ongeveer 55 minuten in de oven. Neem de cake uit de oven en laat hem ongeveer 10 minuten rusten op een rooster. Stort de cake uit de vorm. Steek de warme cake meerdere malen in met een houten prikker.

Karamelliseer meteen 100 gr suiker in een pan. Voeg de pinda’s en de slagroom toe aan de suiker en breng het geheel aan de kook. Kook het mengsel zachtjes tot er karamel ontstaat. Voeg een snufje zout toe. Verdeel de vloeibare karamel over de warme chocoladecake. Steek daarbij opnieuw meerdere malen met de prikker in de cake, zodat de karamel in de gaatjes loopt. Laat de cake afkoelen.

Kleffe, smeuïge of droge cake? Steek na de eerste 50 minuten van de baktijd met een lange cocktailprikker in het midden van de cake. Als er bij het terugtrekken van de prikker nog vochtig beslag aan kleeft (klef), bak je de cake nog 6-8 minuten (smeuïg). Wie cake het liefst droog eet, verlengt de baktijd met nog eens 5-10 minuten.

Advertenties

getagged:, ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: