Gierstsalade avocado sperziebonen

Gierstsalade avocado sperziebonenVoor 2 personen

Ingrediënten
• 100 gr ongekookte gierst
• 1 koolrabi
• 1 avocado
• 200 gr sperzieboontjes
• een klein bosje verse selderij
• 100 gr pecannoten
• olijfolie
• citroensap
• chilipoeder
• paprikapoeder
• peper en zout

Bereiding
Kook de gierst in 20 minuten gaar. Zet tegelijkertijd de boontjes op. Schil intussen de avocado en snijd hem in stukjes. Schil de koolrabi en rasp hem. Was de selderij en snijd hem klein.

Maak een dressing van flink wat olijfolie, een scheut citroensap, peper, zout, chilipoeder en paprikapoeder naar smaak.

Spoel de boontjes onder koud stromend water af als ze gaar zijn. Meng vervolgens alle ingrediënten : gierst, avocado, boontjes, koolrabi, noten, selderij, dressing. Breng indien gewenst verder op smaak met nog wat chilipoeder.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: