Hartige taart brie appel

Hartige taart brie appelVoor 4 personen

Ingrediënten
• 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 struik bleekselderij, in boogjes
• 60 gr walnoten, grof gehakt
• 4 eieren
• 200 ml volle Franse kwark
• 1 friszure appel (Granny Smith)
• 200 gr roombrie, in plakken

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed de vorm met het deeg.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de bleekselderij 5 minuten. Schep met 3/4 van de walnoten in de vorm Klop de eieren los met de kwark. Schenk over de bleekselderij.

Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd elk kwart in 3 parten. Leg dakpansgewijs en in een cirkel de brie en appel op de vulling. Bestrooi met de rest van de walnoten. Bak in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: