Noten-caramel taart

noten carameltaartVoor 8 personen

Ingrediënten
• 150 gr + een beetje koude boter
• 300 gr + een beetje bloem
• 450 gr suiker (150 om 300)
• 1 ei
• zout
• 200 gr walnoten
• 200 gr hazelnoten
• 200 ml slagroom
• vershoudfolie

Bereiding
Vet een springvorm (ca. 24 cm Ø) in en bestuif hem met bloem. Kneed 300 gr bloem, 150 gr suiker, 150 gr boter in blokjes, het ei en een snufje zout tot een glad deeg. Rol ca. 2/3 van het deeg op een beetje bloem rond (ca. 30 cm Ø) uit en leg het deeg in de vorm. Druk de rand ca. 3 cm omhoog. Dek de springvorm af met vershoudfolie. Wikkel de rest van het deeg in vershoudfolie. Zet de springvorm en de rest van het deeg in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175°C. Hak de noten grof voor de vulling. Karamelliseer 300 gr suiker en roer de noten erdoorheen. Giet de slagroom erbij, breng het geheel aan de kook en laat de karamel al roerende oplossen. Verdeel de notenkaramel over de deegbodem.

Rol de rest van het deeg rond (ca. 24 cm Ø) uit en leg het deeg als deksel op het notenmengsel. Druk de deegranden rondom tegen elkaar aan.

Bak de taart ca. 30 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 150°C en bak de taart ca. 15 minuten verder.

Neem de taart uit de oven en laat hem in de vorm afkoelen. Haal de taart uit de vorm en laat hem helemaal afkoelen. Laat de notentaart minimaal 12 uur, bij voorkeur 1 nacht, rusten zodat de smaken goed in kunnen trekken. Lekker met vanille-ijs of opgeklopte slagroom.

Advertenties

getagged:,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: