Pastinaak-feta soep

Pastinaak feta soepVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 ui, gehalveerd, fijngehakt
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 450 gr pastinaak, gesneden in blokjes van 2 cm
• 360 gr aardappelen, gesneden in blokjes van 2 cm
• 1 liter kippenbouillon
• 125 ml slagroom
• zout, peper
• 100 gr feta, verkruimeld
• 2 eetlepels fijngehakte verse bieslook

Bereiding
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en bak al roerend, gedurende 3 minuten of tot de ui zacht wordt.

Voeg de pastinaak en de aardappel toe en roer door elkaar. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat afgedekt gedurende 15 minuten zachtjes koken of tot de pastinaak en de aardappel gaar zijn. Haal van het vuur en pureer de soep glad.

Plaats de soep terug op het vuur en verhit opnieuw. Roer de room erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Schep de hete soep in de kommen. Bestrooi met feta en bieslook.

Advertenties

getagged:, ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: