Pompoensoep pesto

Pompoensoep pestoVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1 kg pompoen
• 40 ml olijfolie
• 1 grote ui, fijngehakt
• 2 wortels, in stukjes
• 750 ml kippenbouillon
• 1 theelepel milde paprikapoeder
• 1 theelepel gemalen komijn
• 1/2 theelepel kurkuma
• 1/2 theelepel gemalen koriander
• 1/2 theelepel geraspte verse nootmuskaat
• 250 ml creme fraiche
• 2-3 eetlepels geroosterde pompoenpitten, plus extra om te dienen
• 1/2 theelepel geraspte gember
• 2 teentjes knoflook
• 1/2 kopje verse basilicumblaadjes
• 1 tl geraspte parmezaanse kaas
• 6 eetlepels olijfolie

Bereiding
Voor de pesto, leg geroosterde pompoenpitten, gember, knoflook, basilicum en Parmezaanse kaas in een blender en mix tot een pasta. Voeg de olijfolie toe en mix nogmaals. Dek af en zet opzij.

Verwarm de oven voor op 180 ° C. Snij de pompoen door de helft. Plaats snijkant naar beneden op een licht ingevette bakplaat en rooster gedurende 45 minuten tot ze zacht zijn. Schep de zaden eruit en gooi ze weg. Schraap het vruchtvlees eruit en gooi de schil weg. Leg het vruchtvlees apart.

Verhit de olie in een pan. Voeg de ui en wortel toe en bak op matig vuur gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de pompoen, bouillon,  500 ml water en de specerijen toe. Breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep 25-30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Roer de creme fraiche erdoor en verwarm nog even. Serveer besprenkeld met de pesto en bestrooid met geroosterde pompoenpitten en peper.

Advertenties

getagged:, ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: