Risotto paddo gekarameliseerde ui

Risotto paddo gekarameliseerde uiVoor 4 personen

Ingrediënten
•15 gr gedroogd eekhoorntjesbrood, fijngehakt
•500 ml kokend water
•80 ml olijfolie, verdeeld
•900 gr uien (ongeveer 4)
•4 teentjes knoflook, fijn gehakt
•225 gr cremini paddestoelen, schoongemaakt en in plakjes gesneden
•1 grote takje verse rozemarijn
•200 gr risotto
•125 ml droge witte wijn
•2 eetlepels balsamico azijn
•500 ml groentebouillon
•1 theelepel zout
•1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper, plus extra om te garneren
•mascarpone

Bereiding
Spoel de gedroogde paddenstoelen af. Week de  champignons in het kokende water en zet apart.

Hak 1 van de uien fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en bak onder af en toe roeren, gedurende 8 minuten, of tot ze zacht en goudbruin zijn. Duw de uien aan de zijkant van de pan en zet het vuur op midden-hoog. Voeg alle gesneden cremini champignons toe en laat ze 5 minuten koken zonder te roeren. Draai de champignons om en bak nog 5 minuten, of tot ze heel bruin en een korst ontwikkelt op de bodem van de pan.

Giet de gedroogde paddenstoelen af en bewaar het vocht. Voeg de champignons en takje rozemarijn toe in de pan en bak het kort. Mengen met de ui en de champignons. Voeg de rijst toe en bak voor ongeveer 2 minuten, of tot de rijst transparant begint te worden. Blus af met de wijn en voeg vervolgens scheutje voor scheutje de azijn, het paddenstoelen-extract en groentenbouillon toe. Blijf goed roeren.

Maak tegelijkertijd de gekarameliseerde uien. Verhit de resterende olijfolie in een gietijzeren pan. Snij de overige drie uien in halve ringen. Voeg ze toe aan de olie en bestrooi royaal met zout. Kook op laag vuur, af en toe roeren, tot de uien een donker mahonie bruin kleur krijgen(30 minuten).

Laat de risotto met deksel op de pan 5 minuten nagaren (van het vuur af), roer er eventueel wat mascarpone door. Verdeel de risotto over de borden. Schep de gekarameliseerde uien er bovenop.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: