Romige broccolisoep

Romige broccolisoepVoor 4 personen

Ingrediënten
• 500 gr broccoli snijd ze in roosjes, stengels in dunne plakjes gesneden
• 2 eetlepels extra vergine olijfolie
• 1 ui, in blokjes gesneden
• 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
• 425 gr cannellini bonen, uitgelekt
• 625 ml kippenbouillon
• zout en versgemalen zwarte peper
• 4 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
• 50 gr geraspte parmezaan kaas

Bereiding
Stoom broccoliroosjes en stengels tot ze gaar zijn en helder groen. Laat iets afkoelen en houdt 100 gr apart voor garnering.

Verhit de olie in een middelgrote pan op matig vuur. Bak de ui en knoflook glazig, ongeveer 6 minuten. Voeg bonen en bouillon toe en breng het mengsel aan de kook.

Haal van het vuur en voeg de  broccoli toe. Pureer de soep glad. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de soep in de kommen en garneer elke kom met broccoliroosjes, geroosterde pijnboompitten en geraspte Parmezaanse.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: