Witlofstamppot

WitlofstamppotVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1200 gr aardappels
• 4 stronken witlof
• 125 gr mager rookspek, in blokjes
• 150 gr belegen boerenkaas, geraspt
• 125 ml crème fraîche
• 1 eetlepel Zaanse mosterd
• 1 bakje tuinkers

Bereiding
Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in water met zout in 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte door­midden. Verwijder de harde kern en snijd het witlof in de lengte in dunne reepjes.

Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 5 minuten uit. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak het witlof 3 minuten in het achtergebleven vet op hoog vuur.

Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Stamp met de pureestamper en wat kookvocht tot een grove puree. Schep het witlof, de kaas, crème fraîche, mosterd en helft van de tuinkers erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm nog 2 minuten in de pan. Verdeel het spek erover en bestrooi met de rest van de tuinkers.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: