Bulgur kersen salade

Bulgur kersensaladeVoor 4 personen

Ingrediënten
• 250 gr bulgur
• grof zout en gemalen peper
• 2 eetlepels notenolie
• 3 eetlepels vers citroensap
• 1 sjalot, fijngehakt
• 450 gr gehalveerde en ontpitte verse zoete kersen
• wat bieslook en peterselie
• 75 gr grof gehakte walnoten

Bereiding
Breng in een middelgrote pan met een goed sluitend deksel 500 ml water aan de kook. Roer de bulgur en 1/4 theelepel zout erdoor. Doe de deksel op de pan, zet het vuur laag en kook in ongeveer 15 minuten gaar (water wordt geabsorbeerd door bulgur).

Meng ondertussen in een grote kom de olie, citroensap, en het sjalotje. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de bulgur toe en schep door elkaar. Laat 10 minuten afkoelen.

Voeg de kersen, kruiden en noten toe aan het bulgur mengsel. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: