Gebakken aardappelsoep

Gebakken aardappelsoepVoor 10 personen

Ingrediënten
• 450 gr bacon, in blokjes
• 225 gr ongezouten boter
• 125 gr bloem
• 2 liter volle melk
• 500 ml zure room
• 1 grote bos lente-uitjes, in ringen gesneden
• 1 eetlepel zeezout
• 1 eetlepel gemalen zwarte peper
• 5 grote aardappelen, gebakken en in blokjes
• 250 gr cheddar kaas, geraspte
• 1 teentje knoflook (optioneel)
• 20 gr geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

Bereiding
Bak de bacon krokant en bak de aardappels mooi goudbruin.

Smelt de boter in een grote soeppan op matig hoog vuur. Voeg de bloem toe en roer goed door tot het dik wordt. Voeg de melk toe en klop met een garde tot een mooie gladde massa.

Voeg de overige ingrediënten toe en warm de soep door tot de kaas gesmolten is. Blijf goed roeren en let op dat de soep niet op de bodem aanbrandt.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: