Halloumi aubergine burger

Halloumi aubergine burgerVoor 4 personen

Ingrediënten
• 2 ½ eetlepel olijfolie
• 2 uien, zeer fijn gesneden
• ½ aubergine, snijd ze in 8 ronde plakjes
• 250 gr halloumi kaas, snijd ze in 8 plakken
• 1 eetlepel bruine basterdsuiker
• 1 geroosterde rode paprika uit een potje, fijngehakt
• 2 theelepels harissa
• 4 ciabatta broodjes, gehalveerd en licht geroosterd
• 4 eetlepels hummus

Bereiding
Doe 1 eetlepel van de olie in een pan en voeg in de uien toe. Bak een paar minuten op hoog vuur, draai het vuur laag en bak tot ze zacht en goudbruin zien – ongeveer 8 minuten.

Verhit ondertussen een eetlepel olie in een andere pan en bak de aubergine een paar minuten aan elke kant tot ze gaar zijn. Zet opzij. Bak in de rest van de olie de halloumi goudbruin.

Voeg de bruine suiker, rode paprika en harissa toe aan de uien. Bak gedurende 1 minuut tot de suiker is gesmolten is. Besmeer de broodjes met hummus terwijl de saus kookt. Beleg vervolgens met de  halloumi en aubergine plakjes. Schep hier de kleverige, pittige uien bovenop.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: