Hartige taart kaas tomaat

Hartige taart tomaten kaasVoor 4 personen

Ingrediënten
• bladerdeeg
• 500 gr vrij kleine trostomaten, gehalveerd
• 1 eetlepel olijfolie
• handvol basilicumblaadjes, gescheurd
• 3 eetlepels pesto
• 2 eieren
• 150 ml slagroom
• 150 ml melk
• 150 gr geraspte gruyère
• handvol zwarte olijven

Bereiding
Verwarm de oven voor op 140C. Leg de tomaten op een bakplaat, snijvlak naar boven. Bestrijk licht met olie en een beetje basilicum boven op elkaar. Bak 1 ½ uur tot tomaten semi-gedroogd zijn. Haal uit de oven en verhoog de temperatuur naar 190C.

Rol het bladerdeeg uit en bekleed de quichevorm ermee. Prik gaatjes in de bodem en besmeer de bodem met pesto. Bestrooi vervolgens met wat broodkruim samen met 50 gram van de geraspte gruyère.

Klop de eieren los en meng met de room en melk. Breng op smaak met zout en peper. Roer de geraspte kaas erdoor. Giet in de taartvorm en leg de tomaten erbovenop met het snijvlak naar boven. Bestrooi met olijven en bak voor 25-30 minuten de vulling stevig is en de bovenkant mooi goudbruin. Laat iets afkoelen voor serveren.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: