Aubergine caponata sandwich

Aubergine caponata sandwichVoor 4 personen

Ingrediënten
• 80 ml olijfolie
• 1 middelgrote aubergine, in blokjes
• 1/2 groene paprika, in blokjes
• 1 kleine ui, in blokjes gesneden
• 125 gr kastanjechampignons, in plakjes
• 3 teentjes knoflook, fijngesneden
• 100 gr zwarte olijven, in plakjes
• 180 gr tomatenpuree
• 3 eetlepels rode wijnazijn
• 1 1/2 theelepels suiker
• 1/2 theelepel gedroogde oregano
• zout en versgemalen zwarte peper
• turks brood of stokbrood
• 200 gr verse mozzarella, in plakken
• verse basilicumblaadjes, optioneel

Bereiding
Verhit de olie op een matig hoog vuur in een grote diepe koekenpan  en voeg aubergines, paprika, ui, champignons en knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper. Kook voor ongeveer 10 minuten, tot de groenten zacht zijn.

Voeg de olijven, tomatenpuree, azijn, suiker en oregano toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur lager en dek het geheel af. Laat 30 minuten zachtjes sudderen. Voeg enkele keren 1 of 2 eetlepels water toe, zodat het geheel niet aanbrandt maar mooi indikt.

Laat de caponata afkoelen. Schep het mengsel op het brood, beleg met mozzarella en bestrooi met basilicum.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: