Bietensalade boursin

Bietensalade boursinVoor 2 personen

Ingrediënten
• 1 friszure appel (bijv. Elstar)
• 200 gr gekookte rode bietjes
• 1 Boursin knoflook en fijne kruiden 80 gram
• 1 eetlepel citroensap
• handje veldsla of waterkers
• zout en peper uit de molen

Bereiding
Boen de schil van de bietjes goed schoon onder de kraan. Kook de bietjes 10 minuten in ruim water met wat zout. De bietjes zijn nu zacht en de loszittende schil valt er makkelijk af te halen. Snijd de bietjes in dunne plakjes en spreid ze uit over vier borden.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in piepkleine blokjes. Schep meteen om met het citroensap. Verwijder de steeltjes van de veldsla en strooi de blaadjes over de bietjes.

Strooi de appelblokjes erover. Verkruimel tenslotte Boursin erover. Maak af met wat knisperend versgemalen zout en peper uit de molen.

Maak de salade a la minute, zodat de appel en Boursin niet rood kleuren van de bietjes.

getagged:, ,

Plaats een reactie