Bietensoep feta pecannoten

Voor 4 personen

Ingrediënten
• 1 ui, fijngesneden
• 2 eetlepels olie
• ¼ knolselderij, in blokjes
• 3 kruimige aardappels, in blokjes
• 75 ml witte wijn
• 1 liter kippenbouillon
• 125 ml creme fraiche
• 3 gekookte bietjes
• 1-2 eetlepels frambozenazijn
• 1 theelepel karwijzaad, geroosterd
• 200 gr feta, in blokjes
• 6 theelepels fijngehakte verse dragon
• 100 gr pecannoten, grof gehakt

Bereiding
Bak in een pan met dikke bodem de ui met het karwijzaad zachtjes in de olijfolie. Voeg de knolselderij en aardappel toe en bak ze al omscheppend ongeveer 2 minuten. Blus af met de witte wijn en laat iets verdampen. Schenk de bouillon erbij en laat 25 minuten zachtjes koken tot de knolselderij gaar is. 5 minuten voor het einde van de kooktijd de bietjes toe.

Pureer de soep helemaal glad met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

Klop de creme fraiche los. Schep de soep in 6 kommen en lepel met een mooie draai de creme fraiche erdoor. Garneer de soep met de feta en dragon en strooi de pecannoten erover.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: