Fluffy pancakes

Fluffy pancakesVoor 4 personen

Ingrediënten
• 250 gr bloem
• 2 eetlepels kristalsuiker
• 1/2 theelepel zout
• 1 theelepel bakpoeder
• 1/2 theelepel baking soda
• 225 ml karnemelk
• 170 ml melk
• 2 grote eieren, gescheiden
• 60 gr gesmolten boter
• plantaardige olie

Bereiding
Meng in een kom de bloem, suiker, zout, bakpoeder, en baking soda.

In een andere kom, meng de karnemelk en melk, eigeel, en de gesmolten boter. Voeg de droge ingrediënten toe en  mix tot alle ingrediënten vochtig zijn.

Klop de eiwitten in een andere kom tot stijve pieken vormen. Meng door het beslag tot goed opgenomen.

Verhit een kleine hoeveelheid olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Wanneer de koekenpan warm genoeg is, doe dan een schep beslag in de pan. Bak de pannenkoek 2 – 3 minuten tot de randen droog zijn en bubbels ontstaan. Draai de pannenkoek om en bak nog 2 minuten.

Serveer warm met boter en stroop.

Advertenties

getagged:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: