Ingrediënten
• 250 gr bloem
• 2 eetlepels kristalsuiker
• 1/2 theelepel zout
• 1 theelepel bakpoeder
• 1/2 theelepel baking soda
• 225 ml karnemelk
• 170 ml melk
• 2 grote eieren, gescheiden
• 60 gr gesmolten boter
• plantaardige olie
Bereiding
Meng in een kom de bloem, suiker, zout, bakpoeder, en baking soda.
In een andere kom, meng de karnemelk en melk, eigeel, en de gesmolten boter. Voeg de droge ingrediënten toe en mix tot alle ingrediënten vochtig zijn.
Klop de eiwitten in een andere kom tot stijve pieken vormen. Meng door het beslag tot goed opgenomen.
Verhit een kleine hoeveelheid olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Wanneer de koekenpan warm genoeg is, doe dan een schep beslag in de pan. Bak de pannenkoek 2 – 3 minuten tot de randen droog zijn en bubbels ontstaan. Draai de pannenkoek om en bak nog 2 minuten.
Serveer warm met boter en stroop.
getagged:pannenkoek
Geef een reactie