Geroosterde pastinaak

Geroosterde pastinaakVoor 4 personen

Ingrediënten
• 3 pastinaken
• 250 gr winterpeen
• 500 gr kruimige aardappelen, roodschillig
• 4 eetlepels olijfolie
• 2 tenen knoflook
• 2 theelepels gedroogde tijm
• 240 gr mager rookspek, in blokjes
• 150 gr turkse magere feta, in blokjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de pastinaken en winterpeen, halveer in de breedte en snijd in de lengte in staafjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Boen de aardappelen schoon, snijd in partjes en leg tussen de groenten op de bakplaat.

Doe de olie in een hoge kom met de knoflook en tijm. Pureer met de staafmixer. Verdeel over de aardappelen en groenten en bak ca. 35 minuten in de hete oven.

Snijd ondertussen het spek in plakjes en bak in 5 minuten uit. Schep met het bakvet na 25 minuten oventijd tussen de groenten op de bakplaat.

Verdeel de aardappelen, groenten en spek over een platte schaal en bestrooi met de feta. Serveer lauwwarm.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: