Gevulde paprika tomatenbasilicumsaus

Gevulde paprika tomatenbasilicumsausVoor 4 personen

Paprika
• 500 gr biologisch rundergehakt
• 1 middelgrote ui, fijngehakt
• 65 gr wortels, in stukjes
• 65 gr bleekselderij, gehakt
• 1 teentje knoflook, geperst
• 2 eetlepels haverzemelen
• 1 theelepel gedroogde dille
• zout en gemalen zwarte peper
• 4 rode puntpaprika’s

Tomatenbasilicumsaus
• 1 grote tomaat, in blokjes gesneden
• 1 kleine ui, fijngehakt
• 1 teentje knoflook, geperst
• 40 gr verse basilicum
• 240 ml groentebouillon
• zout en gemalen zwarte peper
• griekse yoghurt voor het serveren

Bereiding
Snij de top van elke paprika. Bewaar de toppen. Note : Gebruik de toppen om de paprika’s af te dekken of aan de saus toe te voegen. Verwijder de zaden met behulp van een lepel. Zet de paprika’s apart.

Doe de tomaten, samen met hun sap, in een sauspan. Voeg de uien, basilicum, groentebouillon en knoflook toe en breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur matig hoog en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen.

Meng in een kom de gehakt, ui, wortel, selderij, knoflook, haverzemelen en gedroogde dille. Breng op smaak met zout en peper. Vul elke paprika tot aan de top met het gehaktmengsel. Plaats ze in een ovenschaal. Voeg de tomatensaus aan de ovenschaal toe en zet in een voorverwarmde oven van 190 graden voor ongeveer 20-30 minuten.

Haal de paprika’s uit de oven en serveer ze met yoghurt en verse basilicum.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: