Granen met pit sperziebonen walnoot

Granen met pitVoor 4 personen

Ingrediënten
• 150 gr gepelde walnoten
• 250 gr graanmix met pit
• 2 eetlepels olijfolie
• 200 gr sjalotten, in partjes
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 1 prei, in dunne ringen
• 1 eetlepel salie, fijngehakt
• 600 gr sperziebonen
• 3 eetlepels walnotenolie

Bereiding
Verhit een koekenpan zonder vet en rooster hierin de walnoten al omscheppend goudbruin. Schep ze op een bord.

Kook de granen met pit volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de sjalotten en knoflook zachtjes 3 minuten. Voeg de prei en salie toe en fruit alles nog 2 minuten. Roer de sperziebonen erdoor, voeg 2 eetlepels water en naar smaak zout en peper toe en stoof de groente afgedekt in ca. 10 minuten gaar. Schep de granen met pit door de sperziebonen. Verdeel het gerecht over 4 borden, druppel de walnotenolie erover en garneer met de geroosterde walnoten.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: