Hartige groentencrumble

Voor 3 personen

Groenten
• 3 venkelknollen
• 500 ml groentenbouillon
• 1 grote witte ui, gesnipperd
• 1 teen knoflook, fijngehakt
• 1 eetlepel boter
• 4 dl totmatensaus
• 125 ml creme fraiche
• 5 gram oregano
• 100 gr pittige kaas, geraspt

Crumble
• 100 gr volkorenmeel
• zout
• 75 gr boter
• 50 gr panko
• 2 theelepels olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.

Was en schil de venkel en blancheer hem 2 minuten in de groentebouillon. Bak de ui en knoflook licht aan in de boter.

Meng voor de crumble het volkorenmeel met zout en de boter tot een kruimelige massa en meng de panko erdoor.

Verdeel de groenten met de tomatensaus, creme fraiche en oregano in een ovenschaal en bestrooi alles met de kaas. Strooi het kruimeldeeg erover en sprenkel er olijfolie over.

Bak de crumble 30 – 40 minuten in de hete oven tot het kruimeldeeg goudbruin ziet.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: