Hartige taart boerenkool

Hartige taart boerenkoolVoor 4 personen

Ingrediënten
• 600 – 700 gr aardappels
• 300 gr boerenkool, gesneden
• 5 plakjes deeg voor hartige taart
• 3 rode uien, fijngesnipperd
• 3 eetlepels olijfolie
• 250 gr rookworst of rundersaucijzen
• 3 eieren
• 150 ml slagroom
• 75 gr belegen kaas, geraspt

Bereiding
Kook de aardappels in een laagje water met de boerenkool in circa 20 minuten gaar.

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de ui  in 3 – 5 minuten op laag vuur. Neem de ui uit de pan en zet apart. Verhit vervolgens wat boter in de koekenpan en bak de rundersaucijzen mooi bruin. Laat de rundersaucijzen iets afkoelen en snij in plakken.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een springvorm van 22cm in met wat olie. Klop de eieren los met de slagroom, peper en zout.

Bekleed de springvorm met de deegplakjes.

Giet de aardappel en boerenkool af en stamp ze samen fijn. Roer het ei-mengsel door de boerenkoolstamp. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de uien over de deegbodem en schep hier de helft van de boerenkoolstamp op. Maak een laagje van de plakjes rundersaucijs en schep hier de overgebleven boerenkoolstamp op. Bestrooi met kaas en bak de hartige taart in 35 -40 minuten goudbruin en gaar.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: