Hartige taart kip artisjok boursin

Hartige taart kip artisjok boursinVoor 4 personen

Ingrediënten
• 7 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
• 1 courgette
• 400 gr artisjokharten
• 4 eieren
• 175 gr boursin knoflook kruiden
• 1 eetlepel gedroogde bieslook
• 4 eetlepels paneermeel
• 250 gr gerookte kipreepjes
• 75 gr gemalen kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 0C en plaats het rooster iets onder het midden.

Laat de bladerdeeg ontdooien. Snij de courgette in plakjes en bestrooi met zout. Laat de artisjokharten uitlekken en snij in parten. Meng de eieren en roomkaas met de mixer tot een glad beslag. Bieslook toevoegen en op smaak brengen met peper.

Verdeel de plakjes bladerdeeg over de taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel.

Dep de plakjes courgette droog met keukenpapier. Verdeel de helft van de kipreepjes over de bodem en leg hier vervolgens de helft van de courgette plakjes op. Breng een volgende laag aan van alle artisjokharten. Dan weer kipreepjes en courgette.

Ei-roommengsel erover verdelen en bestrooien met de gemalen kaas.

Plaats de hartige taart in de oven en bak in 40 – 45 minuten gaar en goudbruin.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: