Ingrediënten
• 1 pompoen
• 6 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
• 60 gr walnoten
• 200 gr vijgen
• 3 eieren, losgeklopt
• 125 ml slagroom
• 185 gr gorgonzola, in blokjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de pompoen in parten van 1 cm. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf.
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg.
Hak de walnoten grof en snijd de vijgen in stukken. Verdeel over de bodem van de vorm. Leg de pompoen er in een waaiervorm op.
Klop de eieren met de slagroom. Breng op smaak met peper en zout en schenk over de quiche. Verdeel de Gorgonzola over de quiche en bak ca. 50 min. in de oven.
Advertenties
getagged:gorgonzola, pompoen, vijgen, walnoten
Geef een reactie