Mr Rabbit winter garden pie

Mr Rabbit winter garden pieVoor 4 personen

Ingrediënten
• 12 vellen bladerdeeg voor hartige taart
• 150 ml  kookroom
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 1 maïskolf
• 1 bosje wortels, schoongemaakt
• 600 gr aardappels, in stukjes
• 150 gr spruitjes, grof gehakt
• 80 gr doperwtjes
• 120 gr geraspte cheddar
• 1 ei, losgeklopt

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ° C.

Rol van 2 plakjes bladerdeeg een cirkel om elke taartvorm mee te bekleden. Prik met een vork het bladerdeeg in en zet 10 minuten in de koelkast.

Doe ondertussen de room en knoflook in een kleine steelpan, breng het net onder het kookpunt en zet apart.

Snijd de korrels uit de maïskolf en zet apart. Hou 4 hele wortels achter en snij de resterende wortels in plakjes.

Kook de aardappels, wortels en spruitjes voor. Schep de gekookte groenten samen met de mais en doperwtjes in 1 pan en pureer samen met het roommengsel tot een grove puree. Roer de kaas erdoor, breng op smaak en laat iets afkoelen. Verdeel de puree over de taartvormen en zet apart.

Rol voor elke taartvorm 1 plakje bladerdeeg uit en dek hiermee de bovenkant af (bestrijk de randen met ei, druk de randen met een vork aan, maak in het midden een gat, bestrijk met ei). Zet de taartjes 15-20 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is.

Blancheer de achtergehouden wortels en stop deze in elke taart.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: