Pasta romige paddosaus

pasta romige paddosausVoor 4 personen

Ingrediënten
• 2 eetlepels boter
• 1 ui, fijngesnipperd
• 200 gr kastanje champignons, schoongeveegd en in plakjes
• 2 teentjes knoflook, gesnipperd
• snufje versgemalen chilipepervlokken of chilipoeder
• 300 gr spaghetti
• 150 ml crème fraîche
• 1 ei
• 100 gr grof geraspte Parmezaanse kaas
• 50 gr geroosterde hazelnoten, grof gehakt

Bereiding
Verwarm de boter op middelhoge stand in een wijde pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten op lage stand. Voeg de kastanjechampignons en knoflook toe en bak nog enkele minuten mee, maar laat de knoflook niet te veel verkleuren. Breng de paddenstoelen op smaak met zout en chilipeper en zet apart.

Kook de spaghetti in ruim water met zout beetgaar.

Klop ondertussen de crème fraîche en het ei door elkaar en giet een paar eetlepels kookvocht van de spaghetti erbij.

Giet de spaghetti af en schep dit van de warmtebron af door de room. Zet de pan weer op de laagste stand en roer een paar minuten voortdurend door tot de roomsaus gebonden en glanzend is. Blijf roeren en zorg dat het ei in de saus niet te veel gaat stollen en klonteren.

Schep de kastanjechampignons en een deel van de kaas erdoor. Serveer de pasta met gehakte hazelnoten en de rest van de kaas. 

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: