Polenta paddo spruitjes

Polenta paddo spruitjesVoor 4 personen

Spruitjes-champignon mengsel
• 500 gr spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
• 100 gr mager rookspek, in blokjes
• olijfolie
• 1 sjalot, in plakjes
• 2 teentjes knoflook, in plakjes
• 180 gr portobello champignons, in plakjes
• peterselie ter garnering
• geraspte Parmezaanse ter garnering

Polenta
• 175 gr maïsmeel
• 500 ml kippenbouillon
• 250 ml volle melk
• 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
• 2 eetlepels boter
• zout en peper

Bereiding
Kook de spruitjes voor.

Bak de spekjes krokant in een droge koekenpan. Neem de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de spruitjes in het achtergebleven bakvet. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe. Rooster 10 minuten.

Voeg de champignons, knoflook en sjalotten, zout en peper aan de pan toe en rooster nog 10 minuten al roerend.

Maak ondertussen de polenta. Verwarm de bouillon en melk in een pan. Voeg de polenta toe en blijf goed roeren tot deze is ingedikt. Haal van het vuur en roer de boter en parmezaan kaas erdoor. Proef en breng eventueel op smaak.

Schep de polenta in kommen en bestrooi met het spruitjes-champignon mengsel. Garneer met peterselie en geraspte kaas.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: