Pompoenrisotto

PompoenrisottoVoor 4 personen

Ingrediënten
• 750 gr pompoen
• 1 theelepel gedroogde rozemarijn
• 1 theelepel gedroogde tijm
• zout
• gemalen zwarte peper
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 theelepel walnotenolie
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 middelgrote ui, fijngehakt
• 280 gr risotto
• 1 liter biologische groentebouillon
• magere feta kaas, ter garnering
• pijnboompitten, ter garnering
• walnotenolie, extra, ter garnering

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C.

Schil de pompoen en verwijder de zaadjes. Snijd de pompoen in kleine stukjes en leg ze op een braadslee bekleed met bakpapier. Strooi de rozemarijn, tijm en de olie erover en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pompoen gelijkmatig over de braadslee en bak gedurende 20 minuten of totdat ze volledig gaar zijn. Haal uit de oven en laat iets afkoelen. Pureer de pompoen samen met de walnotenolie

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de ui toe en bak gedurende 5 minuten of tot zacht. Voeg de risotto toe en roer door. Voeg de bouillonscheutje voor scheutje toe en kook de risotto al roerende gaar. Voeg de pompoen puree toe en laat sudderen voor nog eens enkele minuten tot alles door en door warm is.

Serveer de risotto met verkruimelde magere feta kaas, geroosterde pijnboompitten en een paar druppels walnotenolie.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: