Risotto cantharellen olijven

Risotto cantharellen olijvenVoor 2 personen

Ingrediënten
• 1 sjalotje, fijngesnipperd
• olijfolie
• 100 gr risotto
• paddenstoelenbouillon
• 125 gr tagglasca olijven zonder pit, grof gesneden
• 1 rode ui, in ringen
• salie, enkele blaadjes
• 150 gr cantharellen
• 1 eetlepel kappertjes
• zout en peper

Bereiding
Fruit het sjalotje in een beetje olijfolie zachtjes aan en voeg de risotto toe. Giet beetje bij beetje, zo nu en dan roerend de bouillon toe. Voeg de olijven, rode ui en salie toe aan de zacht garende risotto.

Verhit een beetje olijfolie in een pan en frituur hierin de rest van de blaadjes salie en daarna de kappertjes tot beide knapperig zijn. Laat even afkoelen

Bak de cantharellen in dezelfde pan en breng op smaak met peper en zout.

Proef de rijst die net (niet helemaal) gaar en smeuïg moet zijn, voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer de risotto in diepe borden met de cantharellen en kappertjes met salie overheen. Besprenkel eventueel met wat olijfolie.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: