Zoete aardappel boekweitbollen

Zoete aardappel boekweitbollenVoor 4 personen

Ingrediënten
• bladerdeeg hartige taart
• 675 gr zoete aardappels, geschild en in vieren
• zout
• 4 eetlepels extra vergine olijfolie
• 675 gr uien, in blokjes gesneden
• 1 teentje knoflook, uitgeperst
• 175 gr boekweit grutten
• vers gemalen peper
• pittige mosterd

Bereiding
Kook de aardappels in 20 tot 30 minuten gaar en maak er een grove puree van.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien, knoflook en 1 theelepel zout toe. Dek af en laat ongeveer 5 minuten stoven. Haal de deksel eraf en bak al roerend, mooi bruin, 15 tot 20 minuten.

Meng ondertussen de resterende 2 eetlepels olijfolie en de boekweit in een kleine pan op matig hoog vuur en kook tot geroosterd, ongeveer 4 minuten. Voeg 1 3/4 dl water en 1 theelepel zout. Temper het vuur tot medium, dek af en kook tot het water wordt geabsorbeerd, ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Laat iets afkoelen. Meng de boekweit en uien door de grove aardappelpuree.

Ontdooi het bladerdeeg, verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Maak de bollen. Plaats 2 centimeter uit elkaar op de bakplaat.
Bestrijk ze met olijfolie en bak tot ze goudbruin zijn, 25 tot 35 minuten. Serveer met mosterd.

Boekweitbollen uitleg

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: