Zuurkool stroganoff

Voor 4 personen

Ingrediënten
• 500 gr rundergehakt
• stroganoffkruiden naar smaak
• 1 ui, gesnipperd
• 1 kg aardappels voor puree
• 500 gr zuurkool
• 150 gr magere spekreepjes
• blikje ananas (in stukjes), uitgelekt
• 150 gr geraspte kaas
• beetje paneermeel
• 200 ml creme fraiche

Bereiding
Bak de ui in een beetje olie glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met stroganoffkruiden. Laat het gehaktmengsel goed uitlekken, eventueel in een vergiet anders wordt de puree erg papperig.

Bak de spekreepjes knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.

Kook de aardappels gaar en stamp tot een smeuige puree samen met wat melk en een klontje boter. Breng op smaak met wat peper.
Zet tegelijkertijd in een aparte pan de zuurkool op en kook in 20 minuten gaar

Bedek de bodem van een ovenschaal met een dun laagje puree. Verdeel hierover de gehakt en vervolgens de spekreepjes en zuurkool.
Strijk over de zuurkool een laagje creme fraiche en leg hierop de ananasstukjes.

Dek het geheel af met de resterende aardappelpuree en bestrooi met de geraspte kaas en paneermeel.

Zet de zuurkoolschotel 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden totdat deze door en door warm en goudbruin is.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: