Zwarte bonen chili

Zwarte bonen chiliVoor 6 personen

Ingrediënten
• 1 eetlepel plantaardige olie
• 1 ui, in stukjes
• 2 teentjes knoflook, fijngesneden
• 500 gr kalkoengehakt
• 400 gr zwarte bonen, niet uitgelekt
• 600 gr tomatensaus (passata)
• 1 1/2 eetlepel chilipoeder
• 1 eetlepel gedroogde oregano
• 1 eetlepel gedroogde basilicum
• 1 eetlepel rode wijnazijn

Bereiding
Fruit in een grote zware pan op middelhoog vuur de ui en knoflook tot glazig. Kalkoengehakt toevoegen en onder voortdurend roeren het vlees bruin bakken. Voeg vervolgens de resterende ingrediënten toe. Zet het vuur laag en laat minstens 60 minuten met de deksel op de pan zachtjes sudderen zodat alle aroma’s zich vermengen.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: