Aardappelgratin

AardappelgratinVoor 4 personen

Ingrediënten
•ž 1 kilo vastkokende aardappels, geschild
•ž ž750 ml slagroom
ž•ž 2 teentjes knoflook, geperst
ž•ž 150 gr gruyère kaas, geraspt
ž•ž versgemalen peper

Bereiding
Aardappels 15 minuten koken, afgieten, laten uitdampen en in dunne plakjes snijden

Oven voorverwarmen op 100 °C. Slagroom met knoflook, 100 g van de gruyère en peper en zout op smaak mengen.

Van aardappelplakjes driekwart in ovenschaal overdoen. Roommengsel erover schenken en geheel voorzichtig omscheppen. Achtergehouden deel van aardappelplakjes dakpansgewijs erop leggen en rest van kaas erover strooien.

Gratin in midden van oven in ca. 1 uur en 30 minuten bruin en gaar bakken. Met aluminiumfolie afdekken als gratin te donker wordt.

Advertenties

getagged:,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: