Chocolade trifle

Chocolade trifleVoor 4 personen

Ingrediënten
• 350 gr chocolade brownies
ž• 60 ml kahlua
ž• 275 gr pure chocolade, in stukjes
• ž3 eierdooiers
ž• 1 ½ eetlepel fijne suiker
ž• 1 theelepel maizena
ž• 600 ml slagroom
ž• 150 gr witte chocolade, in stukjes
ž• 30 gr walnoten, geroosterd en grof gehakt
ž• eventueel pure chocolade krullen als garnering

Bereiding
Verbrokkel de brownies grof en verdeel ze over de bodem van een glazen schaal van 1 ½ liter inhoud. Besprenkel met Kahlua en laat intrekken. Laat de chocolade smelten. Roer er lepel voor lepel 225 ml kokend heet water door. Schenk de saus over de brownies uit en zet de schaal 2 uur in de koelkast.

Klop van de eierdooiers, suiker en maizena met een mixer een dik, licht romig mengsel. Breng 300 ml van de slagroom op middelhoog vuur tegen de kook aan en doe het al roerende bij het eimengsel. Schenk de vla terug in de pan en verwarm al roerend 2 – 3 minuten tot het bindt, laat niet koken.

Doe100 gr van de witte chocolade in een kom. Schenk de vla erover en roer tot de chocolade gesmolten is. Laat volledig afkoelen en schenk het over de schaal met de brownies. Zet weer 2 uur in de koelkast.

Hak de resterende 50 gr witte chocolade samen met de walnoten fijn. Klop de andere 300 ml slagroom tot pieken en schep het walnotenmengsel erdoor. Bestrijk de trifle met de walnotenroom. Zet nog minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: