Geroosterde zalm doperwtensaus

Voor 4 personen

Ingrediënten
• 400 gr zalmfilet
• ž3 eetlepels olijfolie
• ž1 eetlepel groene pesto
• žzout en peper
• ž1 eetlepel citroensap
ž• 25 gr boter
ž• 2 sjalotjes, gesnipperd
ž• 300 gr doperwten
ž• 100 ml droge witte wijn
ž• 125 ml demi creme fraiche
ž• 2 eetlepels verse basilicum, fijngesneden

Bereiding
Dep de zalmfilet droog en bestrijk met olijfolie gemengd met pesto, zout, peper, en citroensap.

Verhit de boter in een sauspan en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de doperwten en wijn toe en kook zachtjes 5 minuten.

Roer de creme fraiche , zout, peper en basilicum door. Verwarm zonder te koken en pureer de saus. Hou de saus warm.

Verhit een grillpan en rooster de zalm 2 minuten per kant. Serveer de zalm met de doperwtensaus.

Lekker met pasta.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: