Italiaanse linzensoep spinazie parmezaan

Voor 4 personen

Ingrediënten
• 250 gr groene Du Puy linzen
ž• 3 tenen knoflook
ž• 50 gr boter
ž• 1 rode ui, fijngesneden
ž• 1 eetlepel marjoraan, fijngesneden
• ž300 gr wilde spinazie
ž• zout en peper
ž• 700 ml kippenbouillon
ž• 4 eetlepels crème fraiche
ž• 4 eetlepels parmezaanse kaas

Bereiding
Kook de linzen in een pan met ruim water en 1 teentje knoflook in ongeveer 25 minuten gaar.

Pers 2 teentjes knoflook uit. Verhit de boter in een grote soeppan en bak de ui, marjoraan en knoflook ongeveer 10 minuten op laag vuur tot de ui zacht is. Was de spinazie, verwijder dikke stelen en scheur grote bladeren in stukken. Roer de spinazie door het uimengsel tot deze slinkt.

Giet de gare linzen in een zeef af en roer 2/3 ervan door de spinazie. Breng op smaak met zout en peper. Pureer de helft van de soep met een staafmixer. Roer vervolgens de bouillon en de resterende linzen door de soep en breng aan de kook.

Verdeel de soep over 4 kommen en schep hierin een eetlepel creme fraiche en bestrooi met een eetlepel parmezaan kaas

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: