Kaasfondue

KaasfondueVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1/2 fles droge witte wijn (à 750 ml)
• ž1 kuipje boursin cuisine light knoflook kruiden (125 gr)
ž• 200 gr Leerdammer, geraspt
ž• 300 gr extra belegen boerenkaas, geraspt
ž• ½ doosje Zwitserse strooikaas (à 60 gr)
ž• 2 el maizena
ž• 4 seizoenen peper (molentje 35 gr)
ž• 1 stokbrood, in schuine plakken

Bereiding
Schenk de wijn in de caquelon, houd 50 ml achter. Roer met een garde de roomkaas door de wijn in de caquelon en breng op laag vuur aan de kook. Laat 4 minuten zachtjes koken.

Doe de geraspte kazen en de strooikaas in de pan en laat op heel laag vuur al roerende smelten.

Meng de achtergehouden wijn met de maizena en schenk dit in de pan als de kaas gesmolten is. Blijf roeren tot er een gebonden fondue ontstaat. Breng de fondue op smaak met flink wat 4 seizoenenpeper.

Serveer met het stokbrood.

Advertenties

getagged:, ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: