Ratatouille

Voor 4 personen

Ingrediënten
• 1 kleine aubergine, in halve plakken
• ž1 flinke courgette, in halve plakken
ž• olijfolie
ž• 2 uien, in ringen
ž• 500 gr vleestomaten, ontveld, zaden verwijderden in plakken
ž• 1 rode paprika, in ringen
ž• 1 groene paprika, in ringen
ž• 1 venkelknol, in plakken
ž• 2 teentjes knoflook
ž• 1 theelepel basilicum
ž• 1 theelepel tijm
ž• 1 theelepel gemalen koriander
ž• 1 eetlepel krulpeterselie
ž• zout en peper

Bereiding
De aubergine en de courgette omschudden met flink wat zout in een vergiet en een half uur laten staan. Daarna in een droge doek goed droog schudden.

In braadpan 3 eetlepels olie verhitten en hierin de ui fruiten. De groenten laag om laag op de uien leggen en elke laag met knoflook uit de pers, zout, peper, koriander, basilicum, tijm bestrooien.

Tot slot 2 eetlepels olie erover druppelen. De pan sluiten en zo 30 minuten laten stoven.

Bestrooi met peterselie.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: