Romige bietenrisotto

Romige bietenrisottoVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1 ui
ž• 800 ml groentenbouillon
ž• 20 gr boter
ž• 300 gr risotto
• ž680 gr gekookte bieten, geraspt
ž• 4 eetlepels boursin knoflook kruiden
ž• 75 gr rucola
ž• 100 gr parmezaan kaas

Bereiding
Ui pellen en snipperen. Bouillon aan de kook brengen. Boter in pan met dikke bodem verhitten en hierin de ui glazig fruiten. Risotto toevoegen en al omscheppend bakken tot de korrels glanzen.  150 ml bouillon aan de risotto toevoegen en al omscheppend zachtjes laten koken tot alle bouillon is opgenomen. Voeg vervolgens scheutje voor scheutje de rest van de bouillon toe tot de risotto gaar is, regelmatig roeren.

Voeg de geraspte bietjes en boursin toe. Warm dit geheel nog even goed door.

Rucola over 4 borden verdelen, risotto erop scheppen en bestrooien met parmezaan kaas.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: