Spelt appel crumble

Spelt appel crumbleVoor 4 personen

Ingrediënten
• 265 g tarwebloem
• ž140 g oersuiker
ž• 3 theelepels koek- en speculaaskruiden
ž• 150 g koude roomboter, in blokjes
ž• 100 g pompoenpitten
ž• 100 g spelt
ž• 8 elstar appels, geschild
• ž3 eetlepels suiker
ž• 1½ theelepel kaneelpoeder
ž• 125 ml slagroom

Bereiding
Kook de spelt volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, laat het graan in een zeef goed uitlekken.

(3 uur wellen – 1 uur koken – 15 minuten nawellen)

Meng in een kom de bloem, basterdsuiker en koekkruiden, wrijf de boter met de vingertoppen door de bloem tot grove deegkruimels ontstaan. Meng er dan snel de pompoenpitten door. Kneed vooral niet te lang, het deeg moet kruimelig blijven. Leg het deeg 20 minuten in de koelkast voordat je het gebruikt. 


Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de appels in vieren en halveer de partjes overdwars. Schep in de ovenschaal de appel, suiker, kaneel en spelt door elkaar en verdeel alles gelijkmatig over de bodem. 


Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de appels en zet de ovenschaal op een rooster in het midden van de oven. Bak de crumble in 45 minuten goudbruin en gaar.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: