Bietenstamppot spek appel

Bietenstamppot spek appelVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1 ½ kilo aardappels kruimig
• ž50 gr boter
• ž250 gr magere spekreepjes
ž• 1 ui, in halve ringen
ž• 500 gr gekookte bietjes, geschild
ž• 1 appel

Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 25 minuten gaar.

Verhit ondertussen 25 gram boter in een koekenpan en bak de spekreepjes in 6 minuten knapperig. Voeg de ui toe en bak 1 minuut mee.

Snijd de bietjes in blokjes, voeg toe en bak 4 minuten mee. Schil de appel en snijd hem in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes. Schep deze door het bietjesmengsel.

Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en wat kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep het bietjesmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: