Bietenstamppot zilveruitjes feta

Voor 4 personen

Ingrediënten
• 1 kg aardappels
• žzout en peper
ž• 2 eetlepels olijfolie
• ž100 ml melk
• ž500 gr bietjes, in blokjes
ž• 1 eetlepel balsamico-azijn
• ž½ pot zilveruitjes, uitgelekt en drooggedept
ž• 400 gr geitenkaas, plakken a 100 gr
ž• 2 eiwitten, losgeklopt
ž• paneermeel
ž• 100 gr boter
ž• 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt

Bereiding
Kook de aardappels gaar en giet ze af. Stamp de aardappels samen met de melk, 1 eetlepel olijfolie en peper tot een grove puree.

Schep de bietjes erdoor. Hou even warm.

Verhit de rest van de olijfolie met de balsamico-azijn in een koekenpan en bak hierin de zilveruitjes 3 minuten.

Haal de kaasplakken door het eiwit en daarna door de paneermeel. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de kaasplakken in circa 1 minuut per kant goudbruin.

Verdeel de stamppot over 4 borden en bestrooi met de zilveruitjes en bieslook. Serveer de geitenkaas erbij.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: