Broccolisoep cashewnoten

Broccolisoep cashewnotenVoor 4 personen

Ingrediënten
• 400 gr broccoli
• 1 ui, fijngesneden
• 1 liter groentebouillon
• 1 middelgrote aardappel, in blokjes
• 75 gr ongezouten cashewnoten (optioneel)
• zout en versgemalen zwarte peper
• nootmuskaat naar smaak (optioneel)
• 100 gr quinoa, gekookt

Bereiding
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en zet apart. Hak de stengel en roosjes van de broccoli in kleine stukjes.

Bak de uien in wat olie tot glazig. Voeg de groentebouillon, broccoli en aardappelblokjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15-20 minuten zachtjes pruttelen tot de broccoli en aardappel gaar zijn.

Maak intussen de cashewcreme. Doe de cashewnoten samen met 125 ml water in een blender en pureer tot een gladde massa.

Pureer ¾ van de soep tot een gladde puree en voeg de cashewcreme toe. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Zet de pan terug op het vuur en warm nog even door.

Schep in elke kom wat quinoa en schenk hier de soep overheen. Garneer eventueel met dille of peterselie.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: