Couscoussalade geroosterde pompoen

Voor 2 personen

Couscous
• 16  dunne plakken pompoen met schil, zaden verwijderd ( ½  – ¾ pompoen)
ž• 1 eetlepel olijfolie
ž• 200 gr couscous
ž• 310 ml kippenbouillon
ž• 1 eetlepel gepekelde citroenschil, in dunne reepjes
• žhandje muntblaadjes, in reepjes
• ž200 gr turkse feta, in dunne plakjes

Honing-komijn dressing
ž• ž1 eetlepel honing
ž• ž½ theelepel gemalen komijn
ž• ž1 eetlepel olijfolie
ž• ž1 eetlepel witte wijnazijn

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de plakken pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met olie. Bak in 25 minuten goudbruin.

Doe de couscous in een kom en giet de hete bouillon erover. Dek af met plasticfolie en laat 5 minuten staan of tot de bouillon is opgenomen. Roer de citroenschil en munt door de couscous.

Meng voor de dressing de honing, komijn, olie en azijn.

Schik de pompoen, feta en couscous op de borden en lepel de dressing erover.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: