Doperwtensoep met raapstelen

Voor 4 personen

Ingrediënten
• 100 gr panchetta
• ž1 ui, gesnipperd
ž• 125 ml creme fraiche
ž• 250 ml witte wijn
ž• 400 gr doperwten
ž• 100 gr raapstelen, schoongemaakt
ž• 750 ml kippenbouillon

Bereiding
Bak in een droge soeppan de panchetta op laag vuur knapperig. Laat de panchetta op keukenpapier uitlekken.

Voeg de uisnippers toe aan het achtergebleven bakvet en fruit ze tot ze beginnen te kleuren. Roer de creme fraiche erdoor, schenk de wijn en de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.

Roer ¾ van de doperwten erdoor en laat de soep 8 – 10 minuten zachtjes doorkoken. Pureer het geheel tot een gladde, lichtgebonden soep.

Doe de raapstelen en de rest van de doperwten in de soep en laat deze nog 5 minuten koken.

Verdeel de soep over 4 diepe borden en leg de panchetta erop.

Advertenties

getagged:, ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: