Feta-aardappelburger met zalmtartaar

Voor 4 personen

Burger
• 250 gr aardappels, geschild
• ž1 kleine ui
ž• 1 ei, licht geklopt
ž• 2 eetlepels verse munt
ž• 100 gr feta, verkruimeld
ž• 60 gr bloem
• olie
ž• 2 waldkornbollen

Tartaar
• 200 gr zalmfilet
• geraspte schil van een ½ citroen
• ¼ rode ui
• 1 eetlepel dille, fijngehakt
• olijfolie
• creme fraiche

Bereiding
Snij de zalm in hele kleine blokjes en doe ze in een kom. Voeg de citroenrasp, rode ui, dille, peper, zout en een scheutje olijfolie toe en schep door elkaar. Dek af en zet tot gebruik in de koelkast.

Rasp de aardappels en ui, knijp het overtollige vocht uit het aardappelmengsel. Meng met het ei, de munt, feta, bloem en versgemalen peper en zout.

Verhit de olie in een anti-aanbakkoekenpan. Doe per burger 1 – 2 eetlepels van het mengsel in de pan en druk plat. Bak de burgers in 2 of 3 delen, in ongeveer 4 minuten per kant goudbruin en gaar. Houd de burgers warm.

Snij de waldkornbollen open en beleg deze met de burgers en vervolgens de zalmtartaar.  Maak af met een toefje creme fraiche.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: