Hartige taart tomaat basilicum kaas

Hartige taart tomaat basilicum kaasVoor 4 personen

Ingrediënten
• bladerdeeg
• ž300 gr kerstomaten
ž• scheutje olijfolie
ž• 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
ž• 2 eieren
ž• 284 ml creme fraiche
ž• handvol basilicumblaadjes, in reepjes gesneden (plus wat extra)

Bereiding
Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad tot een cirkel die 5 cm groter is dan de bakvorm van 25cm. Gebruik je deegroller om het deeg netjes in de bakvorm te rollen. Laat in de koelkast of vriezer voor 20 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden.

In een kleine braadslee, besprenkel de tomaten met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Doe de tomaten in een lage plank van de oven voor 20 minuten.

Klop de eieren in een grote kom. Voeg geleidelijk de creme fraiche toe, roer er dan de basilicum door en breng op smaak.

Prik gaatjes in de bodem van de taart en bestrooi licht met broodkruim en de helft van de kaas. Verdeel de tomaten over de bodem, giet het room-mengsel erin en bestrooi met de andere helft van de kaas. Bak in 20-25 minuten tot de set en goudbruin zijn. Laat 10 minuten afkoelen in de oven.

Bestrooi nog met wat extra basilicum blaadjes en serveer.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: